24-05-2019: Betinget OK til rewilding i Danmark

På årets første debat på Naturmødet diskuterede Jægerforbundets jagtfaglige chef, Niels Søndergaard, ideen om at slippe tøjlerne og give plads til en mere dynamisk og vild natur. Det kaldes for rewilding, og det er ikke nødvendigvis så tosset en idé. Med visse forbehold.

23-05-2019: Naturmødet: Landbrug & Fødevarer klar til vildsvin i Danmark

Landbrug & Fødevarer havde noget af en naturnyhed med, da organisationen debatterede vildsvin i Danmarks Jægerforbunds telt på Naturmødet i Hirtshals. Den store landbrugsorganisation har nemlig ændret holdning til vildsvin, og siger nu ja til en vild bestand i Danmark, når der engang er kommet styr på afrikansk svinepest.

21-05-2019: Bestanden af mårhund er ude af kontrol

Om få år vil antallet af mårhunde i Danmark eksplodere. Danske jægere er ude i en Mission Impossible når de forventes at dæmme op for den stadig mere problematiske mårhund, hvis styrelser og politikere ikke hjælper med at rydde hindringerne af vejen.

21-05-2019: Bornholmsk ræv fanget på vildtkamera

For første gang i 30 år synes det nu bevist, at ræven er tilbage på Solskinsøen. En lokal jæger fangede forleden det, der sandsynligvis er en ung tæve, med vildtkameraet. Ræven på billedet her har dog intet med den bornholmske ræv at gøre.

21-05-2019: L&F og DJ: Mere natur i landbrugslandet

Levestederne for dyr og planter i det opdyrkede landbrugsland svinder ind. Derfor skal EU sikre stærkere fødekæder i fremtidens landbrug. Det mener jægerforbundet og Landbrug & Fødevarer.

20-05-2019: Regeringen og DF begår stor naturfejl

Regeringen og Dansk Folkeparti ønsker at den økologiske landsbrugsdrift på Kalø Gods skal vige for uberørt natur. Men det er helt uigennemtænkt, mener Danmarks Jægerforbund.

20-05-2019: Spændende jægerdage på Naturmødet

Under temaet ”Fra snak til handling” løber Naturmødet i år af stablen fra 23.-25. maj i Hirtshals. Som de foregående år er jægerforbundet rigt repræsenteret med både egen stand og i debatter.

20-05-2019: Racedysten 2019

Danmarks Jægerforbunds traditionelle racedyst afvikles i år søndag den 28. juli i henholdsvis Skive og Stenlille. Prøven på Fyn afholdes af praktiske årsager først lørdag den 3. august. Alle stambogsførte hunderacer er velkomne.